5 effecten van hard water op uw huis

Heb je ooit gehoord van hard water? Wat is het is en wat doet het? Hard water is de term die gebruikt wordt voor water dat verbindingen van calcium en magnesium bevat. Deze mineralen veroorzaken een aantal problemen, die de kwaliteit van uw leven en de gezondheid van uw sanitair systeem negatief kunnen beïnvloeden. 

Om problemen in uw huis zoals deze te voorkomen is waterontharder Zwolle een goede oplossing. Dit kunt u helpen het water zachter te maken. 

Hieronder vindt u vijf manieren waarop hard water u en uw huis beïnvloedt.

hard water

1. Huid en haar

Hard water kan leiden tot een droge huid en droog haar dat niet zijdezacht aanvoelt. Het voelt misschien alsof je de zeep wegspoelt, maar harder water verwijdert de zeep niet van je lichaam. Hierdoor blijft de zeep achter en absorbeert de natuurlijke vochtigheid en oliën van je huid.

2. Toestellen en sanitair

De calcium- en magnesium moleculen in hard water veroorzaken kalkaanslag (een opeenhoping van chemicaliën). Dit kan gebeuren in leidingen, kranen en apparaten, zoals vaatwassers, wasmachines en koffiezetapparaten. Deze kalkaanslag zal vaak bijdragen tot een verlies aan efficiëntie en vroegtijdige defecten aan apparaten.

3. Zepen en detergenten

Hard water reageert negatief op zepen en detergenten. In plaats van een rijk en schuimend schuim te creëren, vormt het een krullende substantie. Er is meer zeep en wasmiddel nodig om de negatieve effecten van harder water te overwinnen.

hard water

4. Kleding en stoffen

Vervagen uw kleren wanneer u ze wast en droogt? Merk je dat de uiteinden beginnen te rafelen en snel versleten lijken? Hard water kan bijdragen aan verbleekte, versleten of gerafelde kleding. Dezelfde moleculen die uw sanitair en apparaten beschadigen, komen in uw kleding terecht, wat schadelijk is voor het kleding materiaal.

5. Servies en glas

Heb je ooit een helder glas uit de vaatwasser gehaald en een film gezien die niet weg te wassen is? Dit komt meestal door hard water – het afwasmiddel reageert met het harde water, waardoor dat troebele schuim ontstaat.

hard water

Deze problemen kunnen eenvoudig worden verholpen door een wateronthardingssysteem te installeren. Waterontharders gebruiken ionenuitwisseling om de hardheid mineralen in het water (calcium en magnesium) te vervangen door natrium om het water zacht te maken. Dat kun je met bijvoorbeeld een hulp doen van een waterontharder kopen Zwolle