Incassobureau inschakelen: Hoe te handelen en je schulden beheren

Wat is een incassobureau?

Als je schulden hebt die al maanden niet betaald zijn, kan het zijn dat je schuld bij een incassobureau terechtkomt. Incassobureaus zullen proberen de verschuldigde bedragen per e-mail, telefoon en post te innen.

Als je één of meerdere schulden niet of niet binnen een bepaalde termijn betaalt, sluit je oorspronkelijke schuldeiser je rekening af en stuurt deze naar een incassobureau. Deze incassobureaus zullen alles doen wat zij wettelijk mogen doen om je onbetaalde schulden te innen.

Je schulden worden na laattijdige aflossing niet onmiddellijk geïnd. Je schuldeiser brengt je eerst op de hoogte van de gemiste betaling en na 120 tot 180 dagen te late betaling zal het bedrijf je schuld overdragen aan een incassobureau.

Als je schulden geïnd moeten worden, betekent dit niet dat je niet meer aan je verplichtingen hoeft te voldoen. In plaats daarvan schrijft de schuldeiser je schuld af aan een incassobureau of verkoopt deze voor centen per dollar aan een schuldenkoper. Op dit punt ben je geld verschuldigd aan een incassobureau, dat doorgaans agressiever is in zijn incasso-inspanningen dan de schuldeiser.

Bijna elk type betaling kan naar incassobureaus worden verzonden, inclusief maar niet beperkt tot:

 • Onderhoudskosten
 • Huurbetalingen
 • Abonnementskosten
 • Bankkosten en overschotten
 • Boetes en vergoedingen opgelegd door rechtbanken, wetshandhavingsinstanties of overheidsinstanties

Wat gebeurt er als ik niet betaal?

Schulden kunnen destructief zijn. Het negeren van incassobureaus kan echter verdere schade aan je kredietrekening veroorzaken en je schuldeiser kan je aanklagen.

Voortdurend Contact van Incassobureaus

Als je je schulden niet betaalt of niet reageert op incassobureaus, gaan ze niet weg. De incassobureau kan ook contact opnemen met je vrienden en familie om te achterhalen waar je woont, je telefoonnummer en waar je werkt.

Impact op Je Kredietscore

Het houden van incasso’s kan een negatieve invloed hebben op je kredietscore en kan tot zeven jaar in je rapport blijven staan.

Incassobureau inschakelen: Juridische Stappen

De eigenaar van je schuld, een schuldeiser of een incassobureau, kan een gerechtelijk bevel verkrijgen om te stoppen met betalen of beslag op je bankrekening leggen om je schuld terug te betalen. Als je veel schulden hebt, is de kans groter dat ze juridische stappen ondernemen. Hoewel ze doorgaans een aanklacht indienen voor bedragen van meer dan $ 1.000, betekent dit niet dat je veilig bent als je schuld onder die drempel daalt.

Hoe Je de Incasso Beheert

Hoewel je moet reageren op incassobureaus om ernstiger gevolgen te voorkomen, moet je voorzichtig zijn met het uitwisselen van betalingen of persoonlijke informatie.

Controleer Schulden

Het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) waarschuwt consumenten om geen betalingen via de telefoon te doen of persoonlijke informatie te verstrekken totdat zij de legitimiteit van het incassobureau kunnen verifiëren.

Voordat je tot incasso overgaat, dien je de volgende informatie te verzamelen:

 • Naam, adres en telefoonnummer incassobureau
 • Verschuldigd bedrag, inclusief eventuele bijkomende kosten
 • Hoe hoog de schuld is en wanneer deze is ontstaan
 • Naam van de oorspronkelijke schuldeiser
 • Als je schuldenaar of medeondertekenaar bent van de schuld

Ook heb je recht op een brief van een incassobureau waarin de schuld wordt bevestigd. De gerechtsdeurwaarder moet je deze brief binnen vijf dagen na het eerste contact sturen. Je hebt 30 dagen de tijd om op de brief te reageren voor meer informatie of om de schuld schriftelijk te betwisten.

Onderneem Actie

Nadat je de geldigheid van je schuld hebt geverifieerd, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met je incassobureau. Wees eerlijk over je situatie als je contact opneemt met een incassobureau. “Het is vaak nuttig om hen te laten weten dat je niet opzettelijk probeert te voorkomen dat je een wettelijk verschuldigde schuld betaalt,” zegt McClary. Hij raadt ook aan een gedetailleerd logboek bij te houden van je interacties met het incassobureau.

 • Betalen: Je kunt je schuld volledig aflossen of een betalingsplan afspreken met je incassobureau. Als je het gevoel hebt dat je problemen ondervindt bij het terugbetalen van je schulden, overweeg dan een schuldenregeling, waarbij je met je schuldeisers onderhandelt om het bedrag dat je oorspronkelijk verschuldigd was, te verlagen.

Incassobureau inschakelen: Conclusie

In de zoektocht naar effectieve strategieën voor schuldbeheer en het inschakelen van een incassobureau, is het van essentieel belang om goed geïnformeerd te zijn. Voor meer diepgaande informatie en professioneel advies over dit onderwerp, nodigen we je uit om de website van HFMincasso te bezoeken. Daar vind je waardevolle inzichten en deskundige begeleiding om je financiën op orde te krijgen.

Voor meer interessante artikelen, ga naar forumduurzaamwerken.nl