6 Belangrijke Eigenschappen van een Geschikte Werkbank

Om duurzamer te kunnen werken, moet u er natuurlijk eerst voor zorgen dat thuis werken zo comfortabel mogelijk is. Een werkbank is een echte aanrader als u in uw woonkamer woonkamer wilt werken en een laptop heeft. Hier zijn een paar dingen waar u aan moet denken als u naar uw nieuwe werkbank winkelt. Houd in gedachten dat wat onder al die mooie nieuwe bekleding zit, een verschil zal maken in hoe comfortabel en duurzaam een werkbank op de lange termijn is. Neem de tijd om “de banden te schoppen” en te begrijpen wat zich onder de kussens bevindt voordat u een beslissing neemt.

werkbank

Frame

Een stevig frame is essentieel voor een comfortabele, hoogwaardige werkbank. De beste sofa-frames zijn gemaakt van in de oven gedroogd hardhout. Groen hout kan krimpen, barsten of kromtrekken terwijl het opdroogt. Het drogen van de oven verwijdert het vocht voordat de vakmensen het frame beginnen vorm te geven, zodat de werkbank op de lange termijn zijn vorm en stabiliteit behoudt.

De kwaliteit van de frameconstructie omvat ook gelijmde, gedraaide en geschroefde verbindingen. Versterkende blokken moeten in de hoeken van het frame worden bevestigd voor extra ondersteuning. Multiplex en spaanplaat geconstrueerd frames samengehouden met nietjes zullen niet opstaan na verloop van tijd en moeten worden vermeden. Als u een werkbank zonder oven gedroogd frame moet kiezen, kies dan voor 11 – 13 lagen multiplex over 5-7 laags multiplex voor een betere ondersteuning.

Zitondersteuning

Achthandige handgebonden veren worden al lang beschouwd als de beste keuze voor het maken van een werkbank. Bij deze methode bindt een vakmanhand elke schroefveer aan de andere veren en aan het bankframe met touw. Het touw kruist het frame van voren naar achteren, van links naar rechts en over beide diagonalen, waardoor de “acht manieren” worden gecreëerd.

Andere vormen van veerconstructie kunnen ook ondersteuning van goede kwaliteit bieden. Bochtige veren zijn tweedimensionale “S” -vormige draden die van de voorste rail naar de achterkant van de stoel lopen, op een afstand van elke centimeter.

Steundraden steken zijdelings uit en zorgen voor extra stabiliteit en ondersteuning. Een sinusvormige veerconstructie kan in sommige gevallen de voorkeur verdienen. Een slanke moderne werkbank die laag bij de grond zit, wordt bijvoorbeeld beter bediend door een soepele veerconstructie, omdat er minder ruimte in het frame nodig is.

Webophanging is een vorm van zitondersteuning die alleen of met spiraalveren kan worden gebruikt. Bandjes van twee tot drie inch breed kruisen de zitting en de rug en worden aan het bankframe bevestigd om een hangmatachtig platform voor kussens te creëren. Singels kunnen gemaakt zijn van natuurlijke vezels zoals jute of door de mens gemaakte materialen, zoals polypropyleen.

Terwijl de websuspensie alleen als de minst verkieselijke framesuspensie wordt beschouwd, is er een kwaliteitsverschil tussen alleen voor banken geschikte banken. Zitbanken van hoge kwaliteit die gebruik maken van structuren voor webondersteuning, zijn gebouwd met behulp van een spanrol die het weefsel stevig aan de frames bevestigt en de stabiliteit van het dek waarborgt.

Ongeacht de keuze van de zitondersteuning, moet u zich stabiel voelen wanneer u op de werkbank zit. Te veel schommelen in de stoel betekent dat de veren niet goed zijn bevestigd. Als u een veerbank kiest, zijn de kwaliteit en de hoeveelheid veren de beste maat voor de constructie van een werkbank, dus vergelijk de constructiespecificaties voordat u beslist.

werkbank

Werkbank kussens

Verschillende materialen kunnen worden gebruikt om de kussens van werkbanken te vullen, alleen of in combinatie met andere materialen. Dons en veren cre�ren de zachtste kussens en worden door velen beschouwd als de premium keuze voor kussens. Hoogwaardige donskussens moeten een waterdichte tijk onder de bekleding bevatten. Het tikken is een strak geweven stof die voorkomt dat de kleine veren omlaag door de stof prikken en uit het kussen ontsnappen.

Kussens gevuld met niets anders dan down hebben veel onderhoud nodig met frequent, zelfs dagelijks, pluizen. Ze dragen ook het hoogste prijskaartje. Vaker wordt dons gebruikt in combinatie met andere materialen. Blendown is een mengsel van dons, veren en polyestervezels. Pads van blendown zijn gewikkeld rond hoge dichtheid schuim of schuim ingepakt veren. Dit creëert een zacht oppervlak over de ondersteunende materialen.

Polyurethaanschuim met een hoge dichtheid is de meest gebruikelijke kussenvuller. Hoe hoger de schuimdichtheid, hoe steviger het kussen zal zijn. Schuim kan worden gewikkeld in dons, synthetische vezel (Dacron) batting of katoen voor een zachter zitoppervlak. Dacron-omwikkeld schuim is de minst dure optie, maar het heeft een beperkte levensduur.

Spring down combineert de zachtheid van dons, de structuur van schuim en de veerkracht van veren. Spiraalveren worden omgeven door schuimsteunen met hoge dichtheid en worden vervolgens omwikkeld met donspads.

werkbank

Meubelstoffen

Een breed scala aan meubelstoffen is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Maar voordat u de stof voor uw bekleding kiest, moet u even de tijd nemen om over uw levensstijl na te denken, zodat u de beste optie voor u kunt kiezen. Misschien hou je van de nubby textuur van chenille, maar als je een kat met klauwen hebt, wil je misschien nog eens nadenken. Een huishouden met kinderen, huisdieren of volwassenen die graag hun avondeten op de werkbank eten, moet op zoek naar een onderhoudsvrij prestatiemateriaal.

Natuurlijke vezels zoals katoen, linnen, wol, zijde en rayon zijn comfortabel als bekleding, maar vereisen vaak meer onderhoud dan synthetische vezels. Veel natuurlijke vezels kunnen worden beschadigd door blootstelling aan zonlicht of meeldauw in vochtige klimaten. Mengsels van natuurlijke en synthetische vezels zijn een geweldige manier om een zacht gevoel te krijgen, maar verbeteren de stevigheid van uw werkbank.

Synthetische vezels zoals polyester, alkeen en nylon zijn sterke, vlekbestendige opties. Olefine en nylon zijn echter gevoelig voor schade door de zon. Als u stoffen uit deze vezels kiest, moet u raambekleding of raambekleding met een laag oppervlak gebruiken om vervagen te voorkomen. Deze vezels zijn ook geschikt om te pilleren wanneer ze veel zwaar gebruik krijgen. Als uw bekleding van natuurlijk / synthetisch materiaal meer dan 50% van deze synthetische vezels bevat, moet u ervan uitgaan dat het een pil is. Microfiber-stoffen (gemaakt van polyester of nylon) zijn een populaire optie voor stoffering. Ze voelen zacht aan en zijn stevig geweven, waardoor ze duurzaam en vlekbestendig zijn.

Microfiber-stoffen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

Stapelstoffen, zoals chenille, fluweel en boucle, zijn populair vanwege hun vermogen om vuil te maskeren en slijtage te weerstaan in gebieden met veel verkeer. Katoenfluweel heeft problemen met verpletteren en kan sporen vertonen. Denim en twill zijn geweldige opties voor een casual gevoel dat bestand is tegen dagelijks gebruik.

Afmetingen

Voordat u zelfs naar een nieuwe werkbank gaat kijken, moet u de tijd nemen om de kamer te meten waar deze zal worden geplaatst. Je moet ook de tijd nemen om alle gangen, deuropeningen of trappen te meten die de werkbank zal moeten doorkruisen om in de kamer te worden geplaatst, vooral als er onderweg oneven bochten en hoeken zijn. Het beste advies is om een plattegrond te maken om een idee te krijgen van hoe de werkbank zal werken met de rest van de meubels in de kamer. Neem de plattegrond mee wanneer u aan het winkelen gaat om verkopers een idee te geven van wat u zoekt.

Je moet ook overwegen hoe een werkbank past bij je lichaamskader en die van je gasten. Een laag-naar-de-grond frame kan voor sommige mensen moeilijk zijn om op te staan. Een werkbank met een diepe zitting kan een klein persoon met zijn voeten die enkele centimeters boven de grond bungelt verlaten. Overweeg de algehele sfeer van de kamer waarin de werkbank staat en de functie van de kamer. Als de bank in een formele ruimte wordt geplaatst die voornamelijk wordt gebruikt voor entertainment, dan is een sofa die meer rechtop zit, de juiste keuze.

Werkbank styling

Aangepaste werkbankstellen stellen u in staat om alles wat u zoekt te combineren tot een perfect stuk. Hoogwaardige meubelhandelaren kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste combinatie van styling, constructie en stof voor uw budget en inrichting. Hieronder staan termen voor verschillende bankstijlelementen die u kunnen helpen te benoemen wat u in een sofa wilt:

DEFINITIEOMSCHRIJVING
2 zits bankBankstel met twee rugkussens en 2 zitkussens.
Kies hier een goedkope 2 zits bank voor een kleine ruimte.
Bevestigde rugleuning kussensBank met de kussens die aan het frame van de bank worden vastgemaakt.
BoxkussenKussen met vier zijden die de boven- en onderkant verbinden. Een naad loopt vaak langs omtrek van de boven- en onderkant.
Dubbele plooiEen platte dubbele plooi gemaakt door te vouwen onder de stof aan weerszijden ervan om een omgekeerde plooi te creëren.
Dubbele plooi rokEen rok bekleding met afwisselend hoge / lage vouwen van stof om een golfpatroon te creëren.
VlechtEen vlakke, geweven bekleding gebruikt voor decoratieve randen op de bekleding om nietjes of kopspijkers te bedekken.
Edelmetaal omzoomdEen dikke rand bestaande uit lange, gedraaide lussen van garen bedekt met gouden of zilveren draad.
BolpotenVoet in de vorm van een afgevlakte bal, vaak met een slanke enkel erboven.
Knoop tuftenBekledingsbehandeling waarbij knoppen (meestal met stof bedekt) door het oppervlak worden genaaid en vastgebonden om een op maat gemaakt, soms golvend, oppervlak te creëren.
CamelbackBank- of stoelstijl waarin de rugleuning omhoog staat in een boog in het midden, vergelijkbaar met de bult van een kameel.
ChaiseEen lange stoel om achterover te leunen. Kan een arm, twee armen of helemaal geen armen hebben.
Chaise fauteuilEen fauteuil met een volledig gevoerde uitschuivende voetsteun.
Modulaire chaiseEen fauteuil met een ingebouwde verhoogde voetsteun.
Channel backEen gestoffeerde stoel of bankrug met diepe verticale groeven.
ChenilleEen zachte dikke stof meestal gemaakt van katoen of zijde met een verhoogde pool, die wordt gebruikt om meubels en kleding te maken.
ChesterfieldOvervolle bank of bank met gestoffeerde uiteinden en geen blootgesteld hout. Rug en armen hebben meestal één continue curve.
SitsBedrukte en geglazuurde katoenen stof, vaak in felle kleuren
KleurstellingenMeerdere variaties van kleurencombinaties waarin een stoffenpatroon beschikbaar is.
DivanBank of canapé.
CuddlerEen grote, vaak armloze, component van een doorsnede die typisch twee extra componenten in een hoek met elkaar verbindt.
DamastEen lichte stof, vaak zijde, die patronen, bloemen of andere ontwerpen in het weefsel afbeeldt met een effect van toon of klank of tweekleurig effect. Gebruik voor draperieën of stoffering.
DekHet oppervlak direct onder de zitkussens op een gestoffeerd meubel.
DenimEen grof keperen weefsel gemaakt met katoen.
TreknagelenEen constructietechniek waarbij houten hoeken worden versterkt met gelijmde treknagels door de voegen.
DonsFijne, zachte veren van de borstgebieden van eenden en ganzen; bij gebruik in zitkussens is het effect luxueus zacht
Dons bestendige binnenvoeringEen strak geweven binnenvoering van een kussen dat de migratie van kleine veren naar de buitenkant van een kussen voorkomt
NaaisterzoomEen zoom die zich uitstrekt van de basis van het kussen tot de vloer aan gestoffeerde meubels. Ook bekend als een watervalrok.
Achthandig met de hand gebondenConstructietechniek die wordt gebruikt in de bekleding waarbij afzonderlijke stoelveren aan het frame zijn bevestigd met verticaal, horizontaal en diagonaal verlopend touw.
FauteuilGestoffeerde armstoel met open zijkanten.
GimpEen vlakke decoratieve rand of vlecht die de bevestigingspunten van de bekleding verbergt, zoals nietjes of kopspijkers.
JacquardStof met een ingewikkeld geweven patroon. Damast en brokaat zijn beide stoffen geproduceerd op een jacquard weefgetouw.
Losse achterbankBank met hetzelfde aantal rugkussens als zitkussens, maar niet bevestigd aan het banklichaam.
LoveseatEen kleine bank of dubbele stoel met plaats voor twee personen.
MicrosuèdeEen verscheidenheid van microvezelstof dat een duidelijk structuur vertoont waardoor het eruit ziet en aanvoelt als suèdeleer.
MicrovezelStof gemaakt van extreem dunne synthetische vezels. Het wordt gewaardeerd om zijn zachte hand, duurzaamheid en vlekbestendigheid.
Rand / Franje in de vorm van een dweilEen dikke rand bestaande uit lange, gedraaide lussen garen die lijken op de kop van een dweil.
Spijkerkop randHet decoratieve gebruik van een lijn van spijkers op stoffen / lederen bevestigingspunten op gestoffeerde goederen.
KussensloopKussen gevuld met batting bevestigd aan een bank of arm, of
naar de top van een matras.
PlisséStof met een gebobbelde of gekreukte afwerking
ReclinerFauteuil die een ingebouwde voetsteun verlengt en uitklapt.
Scatter backBank met meer rugkussens dan zitkussens.
ModulairGestoffeerde zitmeubel bestaande uit twee of meer secties die aan elkaar zijn gerangschikt (en soms door middel van haakjes zijn verbonden) om een groter stuk te maken. Regelmatige secties bevatten een richtingsverandering, waarbij de vorm (van bovenaf gezien) van een “L” of een “U” wordt gevormd.
SetteeKleine bank of loveseat met zichtbare houten poten.
SnugglerEen extra grote gestoffeerde stoel. Wordt ook vaak ‘een stoel en een half’ genoemd.
Tête-à-têteEen kleine bank met een s-vormige rug die de stoel kruist waardoor twee mensen tegenover elkaar kunnen zitten. Ook bekend als een hofbank.
Theater bankstelEen grote bank gebogen in een boog van bovenaf gezien. Ontworpen voor gebruik in een thuistheater, is een theaterbank bedoeld om alle personen die erop zitten een goed zicht op het thuisbioscoopscherm te bieden
DriezitsbankEen bank met drie rugkussens en drie zitkussens.

Wilt u meer weten over hoe u optimaal duurzaam kunt werken? Klik hier.