Welkom bij Forum Duurzaam Werken

DE blogwebsite over nieuwe manieren waarop jij duurzamer kunt werken!

welkom bij forum duurzaam werken

Duurzaam leven gaat over het maken van keuzes die niet alleen goed zijn voor ons, maar ook voor de planeet waarop we leven. Het gaat erom bewust te zijn van de impact die we hebben op het milieu en te streven naar een levensstijl die minder schadelijk is voor onze planeet.

Er zijn talloze manieren waarop we ons leven duurzamer kunnen maken, van kleine veranderingen in ons dagelijks leven tot grotere keuzes die we maken. Het verminderen van onze afvalproductie, het kiezen voor duurzame producten en het verminderen van onze CO2-uitstoot zijn allemaal stappen die we kunnen nemen om ons steentje bij te dragen aan een duurzamer leven.

Een duurzame levensstijl begint vaak met bewustwording. Door ons bewust te zijn van onze impact op het milieu kunnen we betere keuzes maken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we ons verdiepen in waar onze producten vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd, zodat we bewustere keuzes kunnen maken bij het kiezen van onze dagelijkse boodschappen.

Maar duurzaam leven gaat niet alleen over het verminderen van afval en het kiezen voor duurzame producten. Het gaat ook om het verminderen van onze CO2-uitstoot, bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame vormen van transport, zoals fietsen en wandelen, en door ons energieverbruik te verminderen.

Een duurzamer leven leiden betekent niet dat we alle comfort en luxe moeten opgeven die we gewend zijn. Het betekent simpelweg dat we bewuster moeten zijn van de keuzes die we maken en dat we ons moeten richten op het vinden van duurzame alternatieven voor de dingen die we doen.

Duurzaam werken

8 tips op een rijtje die je helpen om minder CO2-uitstoot te realiseren met je werk, je gaat zuiniger om met grondstoffen en je hebt een betere werkomgeving thuis voor betere resultaten! 

Duurzaam rijden

Enkele eenvoudige aanpassingen die je kan doen om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen en je steentje bij te dragen aan de bescherming van het milieu.

Werkbanken

Waar moet u aan denken als u naar uw nieuwe werkbank winkelt. Houd in gedachten dat wat onder al die mooie nieuwe bekleding zit, een verschil zal maken in hoe comfortabel en duurzaam een werkbank op de lange termijn is.

Het wordt tijd dat we ons buigen over een onderwerp dat twee van de belangrijkste zaken in het leven omvat: een duurzame toekomst en werken. Die twee gaan vaak hand in hand. Deze site zal onderwerpen behandelen die relevant zijn voor beide en hopelijk een informatieve referentie worden voor mensen die zich waarschijnlijk zullen aansluiten bij een eco-werkrevolutie door veranderingen door te voeren in de manier waarop we werken. Laten we samen werken aan een betere toekomst voor onszelf en voor onze planeet.